Homepage
Menu

Klas op Wielen N.O. Twente

Contactgegevens

Werkgebied van de organisatie: Deurningen, Tilligte, N.-Deurningen, Denekamp, Ootmarsum, Agelo, Lattrop, Saasveld, Oldenzaal
Contactpersoon: Gerda Scholten
Telefoonnummer: 0541 - 331 350
E-mailadres: gerda.scholten@hetnet.nl
Adres: Ootmarsumsestraat 72
Postcode en plaats: 7591 PR  Denekamp
Provincie: Overijssel

Over de gastles

Ons programma is als volgt:

Tijdens het project komen mensen met een handicap op school en vertellen de kinderen over hun eigen handicap. Dit maakt in positieve zin een grote indruk op de kinderen en ze gaan met verhalen naar huis. Het is de bedoeling om kinderen op school al te laten ervaren dat men ondanks een handicap best nog heel veel kan. Dat men niet zielig is en met een beetje hulp en begrip vaak naar een reguliere school kan. Ook aan het aspect pesten wordt aandacht geschonken.

Elke groep heeft b.v. tijdens het hele project een rolstoel in de klas en daar mogen ze bij toebeurt in zitten tijdens de lessen, krijgen een DVD te zien waar kinderen met een beperking aan sport doen, of doen activiteiten die met een bepaalde handicap te maken hebben, we hebben een levend Ganzebordspel met opdrachten die te maken hebben met een bepaalde handicap. Daarnaast zal er een dag in de sportzaal worden gewerkt door aangepaste spelen.

Elke groep krijgt zijn eigen verhaal, vanwege het leeftijdsverschil wordt de uitleg per groep aangepast.