Homepage
Menu

Wie is NSGK?

‘Handicap in de les’ is gemaakt door NSGK. Deze letters staan voor: de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Oftewel: hét goede doel voor kinderen met een handicap.

Deze kinderen willen, net als andere kinderen, gewoon spelen, leren, wonen, sporten en op vakantie gaan. Daarbij geven wij hulp. We passen bijvoorbeeld speeltoestellen in speeltuinen aan. We werken eraan mee dat kinderen met een handicap naar een gewone school kunnen. En we steunen vakanties voor kinderen met een handicap en hun ouders, broers en zussen. Zo maken we elk jaar ongeveer tweehonderd activiteiten mogelijk, voor duizenden kinderen met een handicap.

Het kost geld om dit allemaal te kunnen doen. Daarom houden we elk jaar in november een collecte. Er zijn ook mensen die een actie doen. Het geld dat ze daarmee ophalen is voor NSGK. Wil jij ook een actie organiseren? Kijk dan bij Kom in actie!

Heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op.

Kom in actie!

Boekenwurm Britt (9 jaar) las in haar zomervakantie 70 boeken uit. Voor elk boek vroeg ze een donatie van vrienden en familie. Zo sprokkelde Britt wel 151 euro bij elkaar voor NSGK.

Wat is jouw actie voor NSGK?